Microneedling

Microneedling is een techniek, waarbij de huid met minuscule naaldjes gecontroleerd geperforeerd wordt. Dit stimuleert de huid zichzelf te herstellen. Het natuurlijk wondgenezingsproces in de huid wordt geactiveerd. Doordat actieve groei- en helende factoren vrijkomen, kunnen fibroblasten zich vermenigvuldigen en die zorgen weer voor een versnelde aanmaak van collageen en elastine. 


Microneedling werkt zeer goed bij: 
- Hyperpigmentatie
- (Acne)littekens
- Fijne lijntjes en rimpels
- Grove poriën
- Doffe huid
- Striae
- Rosacea

 

Microneedling tegen littekens

Littekens kunnen overal op het lichaam en gezicht voorkomen. Deze zijn vaak vanuit een cosmetisch oogpunt storend. Ook kunnen ze een blijvende herinnering aan het trauma vormen. Microneedling is een geschikte behandeling om zowel hypertrofische (verdikte) als atrofische (deukjes) littekens te behandelen. De littekens worden door de behandeling minder zichtbaar en zijn dan ook minder storend.


Microneedling tegen rimpels

Rimpels en fijne lijntjes zijn de meest bekende vormen van huidveroudering. Echter, grove poriën, een doffe huid en huidverslapping doen onze huid ook ouder lijken. Microneedling wordt veelal ingezet voor de behandeling van fijne lijntjes, rimpels, grove poriën en een doffe huid.