Algemeen

Hoe plan ik een afspraak in?

Een afspraak kun je hier gemakkelijk zelf inplannen. Heb je een vraag of een speciale wens voor jouw behandeling? Dan kun je ook altijd mailen naar salon@manywishes.nl.

Hoever van tevoren dien ik een afspraak te annuleren?

Een afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos geannuleerd worden. Dit kan per email of je annuleert zelf je behandeling via de bevestigingsmail. Wanneer de afspraak niet binnen 24 uur voor aanvang van de afspraak wordt geannuleerd brengen wij 50% van de gereserveerde behandeling in rekening.

Wat zijn de openingstijden?

Maandag en dinsdag:
09:00 – 21:00 uur

Woensdag:
Gesloten

Donderdag en vrijdag:
09:00 – 17:30 uur

Zaterdag:
08:00 – 17:00 uur

Behandelingen

Wat is een algenpeeling?

Een algenpeeling is een biologische peeling bestaande uit algen, kruiden en perfluorcarbon. De combinatie van deze werkstoffen is zeer effectief bij het verbeteren van verschillende huidproblemen. Anders dan bij ander peelings, werkt de algen peeling van binnen naar buiten. De huid wordt in de diepere huidlagen gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken. Deze worden vervolgens naar het huidoppervlak getransporteerd. Door dit proces worden de dode huidcellen op een natuurlijke wijze afgestoten en maken ze plaats voor nieuwe, frisse cellen.

Wat is het verschil tussen een algen- en een fruitzuur peeling?

Het grootste verschil zit hem in de wijze waarop de peeling werkt. De fruitzuurpeeling verdund de bovenste huidlaag. Deze peeling MAG in de zomer maar je dient uiterst voorzichtig te zijn met UV-straling.

De algenpeeling werkt daarentegen in de huid en zet van binnenuit de huid weer aan het werk. Doordat de algenpeeling de huid van buitenaf niet verdund voeren wij deze het hele jaar door uit.

Wanneer kies ik voor een algenpeeling en wanneer voor een fruitzuurpeeling?

De fruitzuurpeeling verdund de huid waardoor deze gestimuleerd wordt om zichzelf te gaan vernieuwen. Hierdoor is de fruitzuurpeeling perfect geschikt voor fijne lijntjes en een doffe teint.

De algenpeeling is geschikt om een hele hoop huidproblemen aan te pakken waaronder: acné(littekens), grove poriën en pigmentvlekken.

Hoelang mag ik na de algen- en fruitzuurpeeling niet in de zon?

De eerste 48 uur na de peeling dien je extreem voorzichtig met de zon te zijn. Dit wil zeggen dat je je gezicht  van de zon probeert af te wenden en bij langere blootstelling aan de zon dien je een pet op te doen. Gedurende de hele dag adviseren wij om om de 3 a 4 uur opnieuw een SPF aan te brengen.

Hierna mag je de eerste 14 dagen niet onder de zonnebank of in de volle zon.

Is een algen- of fruitzuurpeeling geschikt voor een gevoelige huid?


De algenpeeling is geschikt voor elk huidtype. Je zult merken dat de huidbarrière van de gevoelige huid door de peeling zelfs zal verbeteren.

Een fruitzuurpeeling adviseren wij niet bij een gevoelige huid. Dit omdat de fruitzuurpeeling de huid van buitenaf verdund is deze niet geschikt.

Is een algen- of fruitzuurpeeling geschikt voor de donkere huid?

De algenpeeling is geschikt voor elk huidtype. Doordat de algenpeeling de huid niet verdund maar de huid van binnenuit gaat vernieuwen is deze daardoor prima geschikt. Met de donkere huid moet je onwijs voorzichtig zijn met behandelingen die in de diepere huidlagen werken. Deze huiden zijn namelijk enorm vatbaar voor pigment en donkere littekenvorming.

Om die reden adviseren wij dus ook niet om een fruitzuurpeeling te doen bij een donkere huid.

Mocht je twijfelen mag je altijd contact met ons opnemen.

Mag ik mijn eigen producten gebruiken na een algen- of fruitzuurpeeling?

Wanneer je bij ons komt voor een huidverbeterend traject hoort hier ook een uitgebreid productadvies bij. Wij gaan samen jouw huidwens bespreken en bekijken op welk vlak jij je huidverzorging kan verbeteren.

De werking van de peeling wordt met 70% versterkt wanneer je de producten ook voor thuis gebruikt. Daarom is ons advies dus te allen tijde om de producten die wij adviseren thuis te gebruiken.

Is een algenpeeling pijnlijk?

Een algenpeeling is niet pijnlijk. De werking van de peeling zet de huid meteen aan het werk waardoor deze gedurende de behandeling gevoelig/tintelend kan aanvoelen. 

Is een fruitzuurpeeling pijnlijk?

De fruitzuur peeling moet 10 minuten inwerken op de huid. De huid zal door de werking van de peeling langzaam opwarmen en dat kan een onaangenaam gevoel geven. In de laatste minuten raakt de huid hieraan gewend en zal het onaangename gevoel weer afnemen. 

Hou er rekening mee dat elke huid anders is en dat het wel eens voorkomt dat mensen de fruitzuurpeeling als zeer onaangenaam ervaren. In dat geval beëindigen wij uiteraard onmiddellijk de behandeling. 

Wat is het verschil tussen een peeling en microneedling?

Een peeling komt niet verder dan de onderste laag van de opperhuid. Hierdoor kun je dus alle dieper gelegen huid problemen welke aan het huidoppervlak zichtbaar zijn verbeteren. Een peeling is een tijdelijke oplossing voor huid problemen die zich dieper in de huid bevinden door het stimuleren van de huid. Huidproblemen die zich aan de buitenkant bevinden worden (permanent) opgelost. Uiteraard adviseren wij, om de huidverbetering vast te houden, om te allen tijde de producten voor thuis te blijven gebruiken.

Is een microneedling behandeling pijnlijk?

Een microneedling is niet geheel pijnloos. De behandeling zult u op de huid ervaren als een vibrerend, prikkelend gevoel.

Op plaatsen in het gezicht waar de schedel dichter onder de huid ligt zal de behandeling iets gevoeliger zijn.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Tijdens je eerste bezoek stelt jouw huidspecialist een behandelplan op. Hierin staat welke producten je thuis gaat gebruiken en hoe je je huid thuis moet gaan verzorgen. We bespreken je huidwens en aan de hand daarvan kunnen wij een inschatting maken hoeveel behandelingen je nodig zal hebben.

Het beste effect zul je bereiken als je minstens 1 keer een kuur van 3 behandelingen inplant. 

Hennabrows

Mag ik make-up op als ik voor hennabrows kom?

Wij adviseren om zo weinig mogelijk producten op of in de buurt van de wenkbrauwen te gebruiken. Op een vette huid pakt de verf niet goed. Het beste kun je het te behandelen gebied de ochtend van je afspraak goed te scrubben. Dit verwijderd de dode huidcellen en zorgt ervoor dat de hennaverf goed hecht aan de huid.

Mag ik na mijn hennabrow treatment gaan sporten of naar de sauna?

Voor een optimaal resultaat en zo lang mogelijk plezier van je hennabrows kun je het beste de eerste 24 uur de huid van de  wenkbrauwen niet nat maken. Daarom adviseren wij om voorzichtig te zijn met douchen, niet te zwemmen, sporten of naar de sauna. Indien je de huid wel nat maakt zul je minder lang plezier hebben van je behandeling.

Is een hennabrow treatment ook mogelijk wanneer ik permanente make-up heb?

Wanneer de permanente make-up volledig genezen is kun je je wenkbrauwen weer laten verven. De verf zal ervoor zorgen dat je eigen wenkbrauw haren weer een mooie kleur zullen krijgen.

Je zult zelfs merken dat de kleur van een wat oudere permanente make-up na het verven weer mooier kleurt. Dit komt omdat de henna deeltjes zich hechten aan de permanente make-up en hierdoor de kleur weer ophalen.


Kan ik voor een henna brow treatment spraytannen?

Zeker niet. De stoffen in de spraytan die in de huidcellen zitten kunnen de henna verf geelgroen laten kleuren. Zorg er dus voor dat je twee weken voor je behandeling geen spraytan hebt gebruikt.

Ik heb een vette huid. Kan ik dan ook voor een hennabrow treatment komen?

Elke huidtype is geschikt voor een henna brow treatment. Alleen zal het resultaat op een vette huid een minder lange levensduur hebben. Wij bespreken ter plaatse altijd samen met jou welke verf het best geschikt is voor jou.

Ik ben zwanger. Mag ik mijn wenkbrauwen dan laten verven met henna? 

De hormonen zouden ervoor kunnen zorgen dat de henna verf minder goed of anders dan je gewend bent pakt. Indien er een allergische reactie optreedt is het vanwege je zwangerschap niet mogelijk om hier medicatie voor in te nemen.

Om deze reden adviseren wij om dus tijdens je zwangerschap geen hennabrow treatment uit te voeren.

Brow- en lashlift


Mag ik na de behandeling gaan zwemmen, sporten of naar de sauna?


De vloeistof werkt na de behandeling nog 24 uur door. Daarom raden wij af om de huid rondom de wenkbrauwen de eerste 24 uur nat te maken. Indien je de wenkbrauwen op wat voor manier dan ook wel nat maakt kan dit dus het eindresultaat beïnvloeden.

Om de hoeveel tijd kan ik een brow- of lashlift uitvoeren?

Hoewel de lamination niet schadelijk is voor de wenkbrauwen of wimpers is het het beste om de haren 6 á 8 weken rust te geven tot de volgende behandeling.

Ik ben zwanger. Mag ik dan een brow- of lashlift? 

De hormonen zouden ervoor kunnen zorgen dat de lamination minder goed of anders pakt dan je gewend bent. Indien er een allergische reactie optreedt is het vanwege je zwangerschap niet mogelijk om hier medicatie voor in te nemen.

Om deze reden adviseren wij om dus tijdens je zwangerschap geen hennabrow treatment uit te voeren.